Οι οδηγίες αφορούν την συμμετοχή σας στο συνέδριο με την δυνατότητα ερωτήσεων στους ομιλητές. Εάν δεν επιθυμείτε να συμμετάσχετε δια δραστικά (εικόνα/ήχο) μπορείτε να παρακολουθήσετε το συνέδριο από το live streaming στην σελίδα του διοργανωτή και να υποβάλετε τις ερωτήσεις σας μέσω κειμένου από την ανάλογη φόρμα.

Η υπηρεσία της δια δραστικής συμμέτοχης σας υλοποιείται μέσω του Microsoft Teams. Για την συμμετοχή σας δεν απαιτείται η δημιουργία κάποιου λογαριασμού.

Μετά την επίσκεψή σας στον σύνδεσμο που σας παρέχει το συνέδριο για την εκάστοτε συνεδρία, η σελίδα σας προτρέπει εφόσον έχετε εγκατεστημένη την εφαρμογή Microsoft Teams να συμμετάσχετε μέσω αυτής.

Εάν δεν την έχετε εγκατεστημένη ή θέλετε να συμμετάσχετε μέσω το πρόγραμμα περιήγησης σας μπορείτε να κάνετε κλικ στο "Άκυρο" και να ακολουθήσετε μια από τις παρακάτω επιλογές:

 • Να κατεβάσετε την εφαρμογή Microsoft Teams για Windows ή άλλου λειτουργικού συστήματος
 • Να συμμετέχετε μέσω του Web App της Microsoft από το πρόγραμμα περιήγησης
 • Και τέλος εφόσον έχει προηγηθεί η εγκατάσταση του Microsoft Teams να ανοίξετε την συνεδρία μέσω της εφαρμογής

Σημείωση : Τα παρακάτω βήματα αφορούν τον Microsoft Edge, αλλά και στα υπόλοιπα προγράμματα περιήγησης τα βήματα και τα μηνύματα είναι παραπλήσια.

To Web app και η εφαρμογή Microsoft Teams έχουν παρόμοιο περιβάλλον χρήσης. Παρόλα αυτά στο Web App απαιτούνται κάποια επιπλέον βήματα. Εάν θα χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Microsoft Teams μπορείτε να παραλείψετε το επόμενο βήμα.

Δικαιώματα Χρήσης Κάμερας/Μικροφώνου

Εάν εισέρχεστε την συνεδρία μέσω του προγράμματος περιήγησης θα πρέπει να δώσετε τα δικαιώματα χρήση της κάμερας και του μικροφώνου σε αυτόν. Στο μήνυμα που θα εμφανιστεί κάντε κλικ στο κουμπί "Να επιτρέπεται"

Εάν εκ παραδρομής πατήσατε "Αποκλεισμός" μπορείτε κάνοντας κλικ στην κλειδαριά δίπλα στην γραμμή διεύθυνσης να επιλέξετε την άδεια χρήσης της κάμερας και του μικροφώνου.

Όταν ανοίξει η εφαρμογή Microsoft Teams ή η σελίδα του WebApp θα σας ζητηθεί να πληκτρολογήσετε το ονοματεπώνυμο σας.

Σημείωση : Για λόγους διευκόλυνσής της διαδικασίας παρακαλούμε συμπληρώστε το ονοματεπώνυμο σας με την μορφή "Όνομα Επώνυμο"

Από την ίδια σελίδα μπορείτε να έχετε εξαρχής ενεργοποιημένα το μικρόφωνο και την κάμερα σας. Επίσης μπορείτε κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι να ρυθμίσετε την έξοδο ήχου, το μικρόφωνο και την κάμερα σας.

Εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Microsoft Teams μπορείτε κάνοντας κλικ στο "Make Test Call" να δοκιμάσετε τις ρυθμίσεις σας.

Εδώ να σημειώσουμε ότι για διαδικαστικούς λόγους ο διαχειριστής της συνεδρίας ενδεχομένως να σας κλείσει το μικρόφωνο ή να απενεργοποιήσει προσωρινά την δυνατότητα να το ανοίξετε. Η διαδικασία συμμέτοχης σας με ερώτηση περιγράφεται παρακάτω, σε κάθε περίπτωση σας προτείνουμε πριν μιλήσετε να ελέγχετε εάν το μικρόφωνο και η κάμερα σας είναι ενεργοποιημένα.

Εφόσον έχετε ολοκληρώσει τις ρυθμίσεις σας και πληκτρολογήσει το ονοματεπώνυμο σας μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί "Συμμετοχή τώρα" για να εισέρθετε στην συνεδρία.

Εάν εισέλθετε στην συνεδρία πριν αυτή έχει ξεκινήσει τότε θα μπείτε σε κατάστασης αναμονής μέχρι την ώρα έναρξης της από τον διαχειριστή.

Όταν εισέλθετε στην συνεδρία θα δείτε τις κάμερες όλων των συμμετεχόντων σε διάταξη πλέγματος.

Μετακινώντας το ποντίκι επάνω από την διάταξη πλέγματος εμφανίζεται μια πτυσσόμενη εργαλειοθήκη από την οποία μπορείτε να εκτελέσετε τις εξής λειτουργίες:

 1. Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση Κάμερας.
 2. Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση Μικροφώνου.
 3. Εάν έχετε δικαιώματα ομιλητή από το εικονίδιο αυτό μπορείτε να διαμοιράσετε την οθόνη σας.
 4. Εμφανίζει το μενού των επιπρόσθετων επιλογών όπως θα περιγράφει παρακάτω.
 5. Από το εικονίδιο αυτό δηλώνετε ότι επιθυμείτε να συμμετέχετε στην συζήτηση. Στο κεφάλαιο «Ερωτήσεις/Συζήτηση» περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία.
 6. Από το εικονίδιο αυτό εμφανίζεται την λίστα με τους συμμετέχοντες.
 7. Από το εικονίδιο αυτό αποσυνδέεστε από την συνεδρία. Μπορείτε να επανέλθετε οποιαδήποτε στιγμή.

Επιπρόσθετες Επιλογές

Όταν κάνετε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις τελείες (4) εμφανίζεται το εξής μενού. Παρακάτω περιγράφονται οι πιο χρήσιμες λειτουργείες

 1. Εμφανίζει τις ρυθμίσεις των ηχείων/μικροφώνου και κάμερας.
 2. Μεγεθύνει το παράθυρο σε πλήρη οθόνη. Από το ίδιο εικονίδιο επανέρχεστε στην πρωτύτερη κατάσταση
 3. Με την απενεργοποίηση του εισερχομένου βίντεο δεν θα λαμβάνετε την εικόνα από τις κάμερες των συμμετεχόντων και την παρουσίαση. Σε αυτήν την κατάσταση θα ακούγεται μόνο ο ήχος.

Λίστα Συμμετεχόντων

Από την λίστα των συμμετεχόντων μπορείτε να δείτε αυτούς που είναι συνδεδεμένοι και την ιδιότητας τους, όπως τους παρουσιαστές, τους συντονιστές και τους συμμετέχοντες που παρακολουθούν την συνεδρία.

Ο χρήστης Live Events είναι ο διαχειριστής της συνεδρίας. Η κάμερα του δείχνει την εικόνα που βγαίνει στο live streaming. Παρακάτω περιγράφεται το πως μπορούμε να την φέρουμε στο προσκήνιο και να βλέπουμε μόνιμα αυτήν σαν κύρια κάμερα.

Επίσης εάν κάποιος από τους συμμετέχοντες θελήσει να μιλήσει κάνοντας κλικ στο ανάλογο εικονίδιο εμφανίζεται ένα “χέρι” δίπλα στο όνομα του.

Προβολή Συμμετέχοντα στο Προσκήνιο

Το Microsoft Teams δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να φέρει στο προσκήνιο την εικόνα ενός συμμετέχοντα σε πλήρη οθόνη έχοντας τους υπόλοιπους συμμετέχοντας σε μικρογραφίες στο κάτω μέρος της οθόνης. Από τις τρεις τελείες που εμφανίζονται δίπλα στο όνομα του συμμετέχοντα επιλέξτε «Καρφίτσωμα». Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να αναιρέσουμε αυτήν την προβολή.

Πλήρης Εικόνα Κάμερας

Το Microsoft Teams εξορισμού προσπαθεί να προβάλει μόνο την εικόνα του χρήστη κεντράροντας τον και αποκόπτοντας το περιβάλλον αριστερά και δεξιά. Εάν θέλετε να δείτε την πλήρη εικόνα της κάμερας του ομιλούντα, όπως για παράδειγμα του χρήστη «Live Events» που μεταδίδει το live streaming, τότε θα πρέπει από τις τρεις τελείες που εμφανίζονται δίπλα στο όνομα του συμμετέχοντα να επιλέξετε «Προσαρμογή στο καρέ». Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να αναιρέσουμε αυτήν την προβολή.

Στο τέλος της κάθε ομιλίας ή συνεδρίας ο συντονιστής της δύναται να δώσει τον λόγο στο κοινό για ερωτήσεις. Η διαδικασία των ερωτήσεων είναι η εξής:

 • Αρχικά ο συμμετέχοντας επιλεγεί το εικονίδιο με το "χέρι" (5)
 • Αυτό εμφανίζεται δίπλα στο όνομα του στην λίστα των συμμετεχόντων.
 • Ο συντονιστής της συζήτησης του απευθύνει τον λόγο καλώντας το όνομα του.
 • Ο διαχειριστής της συνεδρίας δίνει την δυνατότητα στον συμμετέχοντα να ανοίξει το μικρόφωνο του και εμφανίζεται ένα αναδυόμενο μήνυμα στο παράθυρο του που τον ενημερώνει.
 • Το μικρόφωνο του συμμετέχοντα είναι πάντα απενεργοποιημένο ακόμα και αν σε προηγουμένη συνομιλία το είχε ανοίξει. Οπότε ο συμμετέχοντας θα πρέπει να το ενεργοποιήσει από το εικονίδιο μικροφώνου (2)
 • Προαιρετικά ο συμμετέχοντας μπορεί να ενεργοποιήσει και την κάμερα του (1). Αυτή δεν απενεργοποιείτε αυτόματα όταν ο συμμετέχοντας ολοκληρώσει την παρέμβαση του.
 • Όταν τελειώνει η ερώτηση/συζήτηση με τον συμμετέχοντα ο διαχειριστής της συνεδρίας ενδεχομένως να κλείσει το μικρόφωνο του και θα λάβει ένα ενημερωτικό μήνυμα.
 • Για να συμμετέχει ξανά θα πρέπει να πατήσει εκ νέου στο εικονίδιο με το "χέρι" (5).
 • Ο συντονιστής της συζήτησης συνεχίζει με την επόμενη ερώτηση.